LED TV,

LED tévé,

LED televízió

Tudj meg mindent a LED tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LED, Plazma vagy LCD? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az LED tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy LED? LED TV ajánlatok LED TV


LED tévé varázsló a nappaliba

Az aktuális trend a „minél nagyobb, annál jobb”, viszont egy sajátos „optikai csalódás” miatt sokan mégis idegenkednek a nagyképernyőjű toptelevízióktól.

Televízió vásárlásnál kiemelkedően fontos szempont a készülék mérete. – derül ki a Sony 2011-es kutatásából. Az aktuális trend a „minél nagyobb, annál jobb”, viszont egy sajátos „optikai csalódás” miatt sokan mégis idegenkednek a nagyképernyőjű toptelevízióktól. A Sony virtuális tv-méret varázslója segít megoldani a dilemmát.

 


Meglepő, de igaz: a Sony 2011-es, a televízió vásárlást megelőző döntési folyamatot vizsgáló fogyasztói kutatásából kiderül, hogy az új tévé kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a televízió mérete. Viszont annak ellenére, hogy sokan úgy érzik, a nagyobb tévé lenne az igazi, mégis az optimálisnál kisebb modell mellett döntenek. Ennek oka a lapostévék lehengerlő megjelenése, ami sokszor nehezen elképzelhető a régebbi modell helyén, a lakás otthonos környezetében.

Sőt, sokan látják úgy, hogy napjaink tévéi jóval nagyobbak a korábbi, ismerős készülékeknél. Ez azonban nem igaz, csupán a televíziók kialakítása változott. Az „optikai csalódás” oka hogy a képernyő körüli keret jóval keskenyebb, így a készülék egésze nagyobbnak látszik. A Sony egyik 2001-es 32”-os Trinitron* modelljét napjaink 46”-os, díjnyertes HX920-as BRAVIA készülékével összehasonlítva azonban kiderül, hogy a BRAVIA csak 10 cm-rel szélesebb a Trinotronnál. Emellett körülbelül fele annyira, csupán 24 cm vastag a tévétartó állvánnyal együtt. (A tévé képernyője önmagában csak 3 cm mély.) Az új modell tehát valójában kevesebb helyet foglal el.


Azért, hogy a vásárlók magabiztosan választhassák ki a számukra optimális méretű tévét, a Sony kifejlesztette a tévé-méret varázslót.A http://www.sony.hu/article/tv-meret-utmutato link a Sony virtuális valóságába vezet, ahol kiderül, hogy a különböző tévé méretek hogyan néznek ki az adott helyiségben. Az előrelátó vásárlók négy egyszerű lépésben dönthetik el, hogy melyik Sony modell tenné tökéletessé a lakás design-t úgy, hogy ne kelljen az egész szobát átrendezni.

A tévé-méret útmutatóról részletesebb bemutató angol nyelven, az alábbi címen található
 Hogyan működik a tv-méret varázsló?

Előrelátó vásárlóként egyszerűen nyisd meg a tv-méret varázslót és kövesd a következő lépéseket:
1. Töltsd le és nyomtasd ki a markert – ez egy jel, amely kényelmesen elfér egy A4-es papírra.
2. Helyezd a markert a tévé tervezett helyére, akár a talpon álló, akár a falra szerelt verziót választod, majd fotózd le.
3. Az elkészült képet töltsd fel a tévé-méret varázslóba, amely felismeri és értelmezi a marker pozícióját és a megfelelő méretarányban és irányban jeleníti meg a kiválasztott tévét. Válassz különböző tv méretet – a szoftver pontosan elhelyezi őket a markeren, így könnyítve meg a választást.
4. Mentsd el a képeket, hogy később is összehasonlíthasd, melyik mutat a legjobban.